Mijn carrière in vogelvlucht:

Na mijn Gymnasium- en HBO-V diploma te hebben behaald, startte ik mijn loopbaan als verpleegkundige. Daarna volgde nog een opleiding tot docent Verpleegkunde en activiteitenbegeleider. Ruim vijfentwintig jaar was ik werkzaam in verschillende takken van de gezondheidszorg.

Tien jaar geleden maakte ik binnen Esdege-reigersdaal de overstap naar de afdeling Innovatie Jeugd waar ik kinderen met een “rugzakje” ging begeleiden. Sindsdien ondersteun ik kinderen in het reguliere of speciaal onderwijs die een bijzondere hulpvraag hebben als gevolg van downsyndroom, ASS, TOS of een ontwikkelingsachterstand.

Vanwege mijn interesse in spraak/taal/communicatie heb ik mij verdiept in methodes om de ontwikkeling hiervan te stimuleren, zoals Leespraat, Lezen Moet Je Doen, Pictolezen en Taal in Blokjes. Ook volgde ik Mindset trainingen en workshops om kinderen oplossingsgericht te leren denken (Kid’s skills).

Nu combineer ik mijn werk in het onderwijs met het coachen van kinderen en volwassenen.

In mijn vrije tijd schrijf ik graag. Inmiddels werk ik aan mijn 4e roman.

Ik woon met mijn gezin in Alkmaar.

Mijn passie voor paarden

Enkele jaren geleden kwam ik bij toeval in contact met de Horse boy methode en sindsdien zijn paarden niet meer uit mijn leven weg te denken. Ik ging zelf buitengewoon waardevolle coach sessies volgen, deed vrijwilligerswerk met paarden en ging verschillende opleidingen en cursussen volgen om een bevoegd coach te kunnen worden samen met paarden.

Zo volgde ik de basisopleiding Paardencoaching bij Caprilli, en volgde ik de verdiepingsmodule Coachen van zorgkinderen met behulp van paarden en Paard en Gedrag. Ik ben gecertificeerd voor het ondersteunen bij de Horse boy methode en om Pony Power voor Kids trainingen te geven.

Om zorgvuldig te kunnen werken, en zelf te kunnen blijven leren, overleg ik veel met collega's. Op die manier blijven we alert, doen we nieuwe inzichten op en streven we met elkaar naar coaching "op maat". Ook blijf ik mezelf bijscholen zodat mijn deskundigheid en professionaliteit niet alleen gewaarborgd blijft, maar ook kan groeien.

Roisin

Mijn geweldige medecoach Roisin is een witte merrie van bijna twaalf jaar, geboren in Ierland, maar naar Nederland gekomen om opgeleid te worden tot springpaard. Zij heeft verschillende eigenaren gehad bij wie ze de basis heeft geleerd van dressuur en springen.

Roisin is een rustig, gevoelig en aanhankelijk paard. Ze vindt het heerlijk om geborsteld te worden, of om haar manen te laten vlechten. Ze wil graag haar best voor je doen en is gek op snoepjes, wortel en appel. Haar geduldige en relaxte aard maakt haar super geschikt voor sensorisch werk (liggen, zitten en ervaren), maar ook voor het oefenen van grenzen aangeven, en bouwen aan zelfvertrouwen.

Ginny (Ginger)

Ginny is een vijfjarige kruising Shetlander/ Wels pony. Zij is lief, aanhankelijk, nieuwsgierig en wil graag spelen. Ginny is nog lang niet uitgeleerd, sterker nog... zij staat nog maar aan het begin van haar carrière, en wil graag samen met kinderen op ontdekkingstocht. Ze is dol op knuffelen en paardensnoepjes. In 2020 heeft zij een veulentje gekregen en daarna is zij min of meer aan haar lot overgelaten. In januari 2021 hebben we haar geadopteerd en bij ons krijgt ze volop liefde en aandacht.

Peer

Peer is de oudste bewoner van onze stal. Hij is een Fjord van 28 jaar en min of meer met pensioen. Peer heeft jarenlang gewerkt als

coachpaard en vele kinderen en volwassenen op zijn rug gedragen.


© 2024 StapsgeWIJS